Thaimaalainen raakamakkara

VALMISTUSOHJE

Suosittelemme Thaicy-raakamakkaran valmistamista hiilloksessa – hyvässä seurassa. Näin saat ruokaan aidon thaimaalaisen avotulen kautta tulevan maun ja tuoksun. Voit toki valmistaa makkaran myös kotiuunissasi ja saada aikaan ihastuttavan thaimaalaisen ruokaelämyksen ilman avotulen virittelyäkin. 🙂

Grillissä tai avotulella

  • Valmistusaika n. 18-22min.
  • Käännä puolivälissä, jotta molemmille puolille tulee kaunis paistopinta
Uunissa

  • Kiertoilmauunissa n. 180˚C
  • Tasalämpöuunissa n. 190˚C
  • Valmistuaika n. 18-22min.
  • Käännä puolivälissä, jotta molemmille puolille tulee kaunis paistopinta

Huomioithan myös, että:

  • makkarasta tulee nestettä paistamisen yhteydessä, joten uunissa paistamiseen suosittelemme korkeareunaista uunipeltiä
  • liian kova lämpötila kuivattaa makkaran

Thaicy raakamakkaran perustana toimii Sai ua -niminen thaimaalainen makkara. Sai ua -makkara omaa pitkät perinteet Pohjois-Thaimaasta ja sen lähialueilla. Thaicyn salainen resepti tulee Yingin isoäidiltä, joka valmisti ja myi tuotetta itse, aina hymyillen. Isoäidin ainutlaatuinen resepti on kulkenut suvussa pitkään sukupolvelta toiselle ja nyt Mikko ja Ying haluavatkin jakaa tämän uniikin tuotteen makumaailman kaikille.